Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis z programu "Kuchenne Rewolucje". Mięso najpierw marynuje się w mleku i cebuli dzięki czemu jest bardziej delikatne i kruche a dodatkowo zyskuje niezwykle wyrazisty smak.
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Do miski wlewamy mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy do niej mięso, miskę owijamy w folię i odkładamy do lodówki na min. 2h.
Mięso wyjmujemy z marynaty i starannie odsączamy - np. na ręczniku papierowym.
W pierwszym naczyniu rozbijamy jajko, dolewamy kilka łyżek mleka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem, aż wszystko ładnie się połączy. Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę a do trzeciego bułkę tartą.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Nadmiar bułki delikatnie strzepujemy.
Smażymy na maśle klarowanym z obu stron - na złoty kolor.
Smacznego :)
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243859
Smaczny burger domowej roboty. Mega kaloryczny ,mega soczysty. Czasami człowi...
Odsłon: 2245
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 58
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 45
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 58
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 45
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Do miski wlewamy mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy do niej mięso, miskę owijamy w folię i odkładamy do lodówki na min. 2h.
Mięso wyjmujemy z marynaty i starannie odsączamy - np. na ręczniku papierowym.
W pierwszym naczyniu rozbijamy jajko, dolewamy kilka łyżek mleka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem, aż wszystko ładnie się połączy. Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę a do trzeciego bułkę tartą.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Nadmiar bułki delikatnie strzepujemy.
Smażymy na maśle klarowanym z obu stron - na złoty kolor.
Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1731
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2405