Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis z programu "Kuchenne Rewolucje". Mięso najpierw marynuje się w mleku i cebuli dzięki czemu jest bardziej delikatne i kruche a dodatkowo zyskuje niezwykle wyrazisty smak.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2434
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4412
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 376
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2434
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4412
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 376
Składniki
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Do miski wlewamy mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy do niej mięso, miskę owijamy w folię i odkładamy do lodówki na min. 2h.
Mięso wyjmujemy z marynaty i starannie odsączamy - np. na ręczniku papierowym.
W pierwszym naczyniu rozbijamy jajko, dolewamy kilka łyżek mleka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem, aż wszystko ładnie się połączy. Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę a do trzeciego bułkę tartą.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Nadmiar bułki delikatnie strzepujemy.
Smażymy na maśle klarowanym z obu stron - na złoty kolor.
Smacznego :)