Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowa wieprzowina"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, strąk tniemy na kawałki. Obrane cebule kroimy w grubsze talarki.
Czosnek, imbir i papryczkę chili drobniutko siekamy, mieszamy z oliwą. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Wkładamy kawałki mięsa i papryki. Marynujemy w chłodzie trzy godziny.
Mięso, paprykę i cebulę nadziewamy na przemian na szpadki lub patyczki. Szaszłyki układamy na gorącym grillu i pieczemy 8-10 minut z każdej strony.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 11,9 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia