Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskocz swoich Gości skrzydełkami w najlepszej odsłonie. Przystępna cena, świetny smak, łatwość przygotowania- wszystko to sprawia , że skrzydełka z kurczaka są jednym z najbardziej lubianych dań.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
1. Skrzydełka myję, osuszam, odcinam cienką część, ona jest niepotrzebna, pozostałą część skrzydełka kroję na połowę. Skrzydełka przekładam do naczynia żaroodpornego
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, przekładam do rondelka, dodaję papryczki chili, masło, sól, cukier trzcinowy, sos worcestershire, whisky, ketchup, wodę i gotuję do chwili zagotowania. 3. Sosem polewam skrzydełka, przykrywam naczynie żaroodporne i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Skrzydełka gotowe, podaję z pieczywem i surówką. 5. Smacznego.