Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskocz swoich Gości skrzydełkami w najlepszej odsłonie. Przystępna cena, świetny smak, łatwość przygotowania- wszystko to sprawia , że skrzydełka z kurczaka są jednym z najbardziej lubianych dań.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 152
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 314
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 152
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 314
Składniki
1. Skrzydełka myję, osuszam, odcinam cienką część, ona jest niepotrzebna, pozostałą część skrzydełka kroję na połowę. Skrzydełka przekładam do naczynia żaroodpornego
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, przekładam do rondelka, dodaję papryczki chili, masło, sól, cukier trzcinowy, sos worcestershire, whisky, ketchup, wodę i gotuję do chwili zagotowania. 3. Sosem polewam skrzydełka, przykrywam naczynie żaroodporne i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Skrzydełka gotowe, podaję z pieczywem i surówką. 5. Smacznego.