Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow należał kiedyś do najchętniej przygotowywanych dań na różnego rodzaju imprezy i rodzinne spotkania. Nie ma co się dziwić. W końcu to pyszne i łatwe do zrobienia danie. Przygotujcie go według receptury Roberta Makłowicza, a z pewnością nie pożałujecie.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Mięso umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju i przełóż do garnka. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa. Całość podlej dwiema szklankami wody. Dodaj koncentrat i musztardę. Duś na niewielkim ogniu, aż mięso zmięknie.
Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plastry. Podduś na oleju, dodaj paski papryki i pokrojone w plastry ogórki. Wszystko duś i dodaj do mięsa. Przypraw solą, cukrem, papryką słodką i ostrą.
Trochę jogurtu wymieszaj z mąką i zagęść zupę. Całość zagotuj i... gotowe. Podawaj z pieczywem.