Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rolada indycza przygotowana trochę inaczej niby z mięsem mielonym lecz mięso zmielone na sitku z dużymi oczkami sitko do kiełbasy o nr. 13 i powiem Wam szczerze że farsz w połączeniu z pieczarkami wyszedł pyszny, a cała rolada rozeszła się jak świeże bułeczki. Robiłam kiełbasę i po zmieleniu mięsa na tych właśnie oczkach postanowiłam odłożyć mięsa mielonego na taką roladę. Polecam
nóż, deska , tłuczek, miska, patelnia, brytfanka lub naczynie żaroodporne,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 901
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 225
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 13987
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 901
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 225
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 13987
Składniki
Czas przygotowania + czas pieczenia. Płat mięsa po umyciu i osuszeniu kładziemy na desce nacinamy i rozbijamy tłuczkiem z obu stron, formując prostokąt. Mięso delikatnie oprószamy solą i pieprzem i smarujemy wewnętrzną stronę obficie ketchupem. Odkładamy w chłodne miejsce na 20 minut. Zmielone mięso wkładamy do miski, doprawiamy przyprawami oraz dodajemy jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki oczyszczamy i podsmażamy z obraną pokrojoną w kostkę cebulą. Po podsmażeniu i wystudzeniu łączymy z masą mięsną. Po wymieszaniu masę rozkładamy na płacie zwijamy w roladę, obwiązujemy szczelnie nitką bawełnianą , smarujemy oliwą i obsmażamy na rozgrzanej patelni. Zrumienioną roladę przekładamy do brytfanki i pieczemy w niezbyt gorącym piekarniku o temperaturze 160 stopni, polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Pieczemy do miękkości mięsa około 60 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu pokroić na plastry około 1,5 cm. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Rolada po upieczeniu.
Mięso roztłuczone doprawione i polane ketchupem.
Nałożenie masy mięsnej.
Rolada po obsmażeniu pieczona w piekarniku.
Po upieczeniu i wystudzeniu.
Gotowa do podania.