Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rolada indycza przygotowana trochę inaczej niby z mięsem mielonym lecz mięso zmielone na sitku z dużymi oczkami sitko do kiełbasy o nr. 13 i powiem Wam szczerze że farsz w połączeniu z pieczarkami wyszedł pyszny, a cała rolada rozeszła się jak świeże bułeczki. Robiłam kiełbasę i po zmieleniu mięsa na tych właśnie oczkach postanowiłam odłożyć mięsa mielonego na taką roladę. Polecam
nóż, deska , tłuczek, miska, patelnia, brytfanka lub naczynie żaroodporne,
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29242
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1664
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18578
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 676
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29242
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1664
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18578
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 676
Składniki
Czas przygotowania + czas pieczenia. Płat mięsa po umyciu i osuszeniu kładziemy na desce nacinamy i rozbijamy tłuczkiem z obu stron, formując prostokąt. Mięso delikatnie oprószamy solą i pieprzem i smarujemy wewnętrzną stronę obficie ketchupem. Odkładamy w chłodne miejsce na 20 minut. Zmielone mięso wkładamy do miski, doprawiamy przyprawami oraz dodajemy jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki oczyszczamy i podsmażamy z obraną pokrojoną w kostkę cebulą. Po podsmażeniu i wystudzeniu łączymy z masą mięsną. Po wymieszaniu masę rozkładamy na płacie zwijamy w roladę, obwiązujemy szczelnie nitką bawełnianą , smarujemy oliwą i obsmażamy na rozgrzanej patelni. Zrumienioną roladę przekładamy do brytfanki i pieczemy w niezbyt gorącym piekarniku o temperaturze 160 stopni, polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Pieczemy do miękkości mięsa około 60 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu pokroić na plastry około 1,5 cm. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Rolada po upieczeniu.
Mięso roztłuczone doprawione i polane ketchupem.
Nałożenie masy mięsnej.
Rolada po obsmażeniu pieczona w piekarniku.
Po upieczeniu i wystudzeniu.
Gotowa do podania.