Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wątróbki z miodem. W o w,, pysznie. Dziękuję za przepis Grzegorz Labuda.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 381
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 252
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 650
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 64
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 124
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 381
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 252
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 650
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 64
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 124
Składniki
Wątróbkę oczyściłem, przelałem na durszlaku wrzątkiem, ostudziłem. Obrałem gruszki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę, zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojona gruszkę oraz przyprawy. Ostudzoną wątróbkę przekroiłem wzdłuż, nadziałem farszem z szynki i gruszki. Wątróbki ułożyłem delikatnie w żaroodpornej formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na 20 minut.
Po wyjęciu wątróbki polałem miodem wrzosowym.