Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wątróbki z miodem. W o w,, pysznie. Dziękuję za przepis Grzegorz Labuda.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29011
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29011
Składniki
Wątróbkę oczyściłem, przelałem na durszlaku wrzątkiem, ostudziłem. Obrałem gruszki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę, zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojona gruszkę oraz przyprawy. Ostudzoną wątróbkę przekroiłem wzdłuż, nadziałem farszem z szynki i gruszki. Wątróbki ułożyłem delikatnie w żaroodpornej formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na 20 minut.
Po wyjęciu wątróbki polałem miodem wrzosowym.