Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze kotlety z warzywami

Przepis dnia 2014-02-22
Indycze kotlety z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48534

Dodano:

Odsłon: 846

Lekkie, delikatne w smaku mięso. Jak to u mnie ostatnio dość często bywa, danie jest takie jakby... dietetyczne :)

Składniki

  • indycze kotleciki 6 szt
  • seler naciowy 4 łodygi
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula 1 szt
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • smalec 1 łyżka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotleciki indycze podsmażyć na smalcu, dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki. Gdy cebula i mięso będzie zrumienione, wlać wodę, mięso posypać sola i pieprzem, dusić do miękkości (u mnie 1 godz.).
    Selera pokroić na kawałki, paprykę w paski. Warzywa podsmażyć na oliwie. Doprawić solą i pieprzem. Czas smażenia warzyw około 20 minut (ja przez ostatnie minuty smażyłam je pod przykryciem, aby szybciej zmiękły).
    Gotowe warzywa można dodać do mięsa i całość serwować w formie potrawki. Można też wyłożyć mięso na talerze i obłożyć je obficie smażonymi warzywami.

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 lutego 2014 świetne ! super pomysł, podanie przecudne, nic, tylko zasiąść, co też wirtualnie czynię :) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń