Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne w smaku mięso. Jak to u mnie ostatnio dość często bywa, danie jest takie jakby... dietetyczne :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254902
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1902
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8461
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 815
Polecam.
Odsłon: 1570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254902
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1902
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8461
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 815
Polecam.
Odsłon: 1570
Składniki
Kotleciki indycze podsmażyć na smalcu, dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki. Gdy cebula i mięso będzie zrumienione, wlać wodę, mięso posypać sola i pieprzem, dusić do miękkości (u mnie 1 godz.). Selera pokroić na kawałki, paprykę w paski. Warzywa podsmażyć na oliwie. Doprawić solą i pieprzem. Czas smażenia warzyw około 20 minut (ja przez ostatnie minuty smażyłam je pod przykryciem, aby szybciej zmiękły). Gotowe warzywa można dodać do mięsa i całość serwować w formie potrawki. Można też wyłożyć mięso na talerze i obłożyć je obficie smażonymi warzywami.
SMACZNEGO!