Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5843
Dodano: 16.10.2017
Odsłon: 4916
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki
Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem
Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki
Medaliony obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron
Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera
Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego
Podajemy na ciepło
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

bozka44 11 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Super!! Fajnie na filmiku synek mieso kreci :-))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 16 października 2017Zgłoś do usunięcia
Super danie na tzw. "drugi dzień", gdy wszystkie smaki się przejdą :)Tak, jak dziś sprawdza się idealnie. Odpowiedzi: 2 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz