Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indycze medaliony z ananasem i żurawiną to przepis idealny na wszelakie przyjęcia jako danie na ciepło ale sprawdzi się również jako danie główne na rodzinnym obiedzie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7544
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Składniki
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki Medaliony obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego Podajemy na ciepło