Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indycze medaliony z ananasem i żurawiną to przepis idealny na wszelakie przyjęcia jako danie na ciepło ale sprawdzi się również jako danie główne na rodzinnym obiedzie.
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 198
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 41
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 211
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1006
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 648
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 198
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 41
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 211
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1006
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 648
Składniki
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki Medaliony obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego Podajemy na ciepło