Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indycze medaliony z ananasem i żurawiną to przepis idealny na wszelakie przyjęcia jako danie na ciepło ale sprawdzi się również jako danie główne na rodzinnym obiedzie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
Składniki
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki Medaliony obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego Podajemy na ciepło