Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej pieczeń z indyka z farszem serowo-warzywnym.
naczynie żaroodporne, rondelek, patelnia, piekarnik
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7421
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 597
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7421
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 597
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Składniki
1. Marchewkę obrać i umyć. Pokroić w plastry i zagotować w rondelku. 2. Pora umyć, pokroić w plastry. 3. Twarożek z musztardą i żółtkiem utrzeć na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Pierś z indyka umyć, osuszyć. Ostrożnie wyciąć w nim kieszeń. Natrzeć solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. 5. Gdy marchewka będzie już gotowa to połączyć ją z porem oraz masą serową. 6. Przygotowanym nadzieniem wypełnić indyka. Następnie zwinąć mięso i spiąć je wykałaczkami. 7. Piec w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez ok 2 godziny. Z powstałego z pieczeni sosu można zrobić zasmażkę, roztapiając masło na patelni dodać mąkę i podlewać sosem. Całość dokładnie wymieszać rózgą. Smacznego! :)