Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej pieczeń z indyka z farszem serowo-warzywnym.
naczynie żaroodporne, rondelek, patelnia, piekarnik
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
1. Marchewkę obrać i umyć. Pokroić w plastry i zagotować w rondelku. 2. Pora umyć, pokroić w plastry. 3. Twarożek z musztardą i żółtkiem utrzeć na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Pierś z indyka umyć, osuszyć. Ostrożnie wyciąć w nim kieszeń. Natrzeć solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. 5. Gdy marchewka będzie już gotowa to połączyć ją z porem oraz masą serową. 6. Przygotowanym nadzieniem wypełnić indyka. Następnie zwinąć mięso i spiąć je wykałaczkami. 7. Piec w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez ok 2 godziny. Z powstałego z pieczeni sosu można zrobić zasmażkę, roztapiając masło na patelni dodać mąkę i podlewać sosem. Całość dokładnie wymieszać rózgą. Smacznego! :)