Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prób i zmian w proporcjach przypraw zaowocowało chyba nawet całkiem dietetyczną wersją butter chcken. Danie robi się szybko i w zasadzie nic nie trzeba przy nim kombinować, to jest to co lubię;P Nie marynuję kurczaka przez całą noc i nie piekę go w piecu tandoori, ale smakuje nie gorzej niż oryginał.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
W dużej misce zmieszać razem: mleko kokosowe, jogurt grecki i śmietankę. Dodać przecier pomidorowy, wyciśnięty czosnek, posiekany imbir i wszystkie przyprawy (curry, pastę curry, garam masala, kurkumę, pieprz cayenne, sól i cukier). Cebulę drobno posiekać. Garnek wysmarować tłuszczem. Ułożyć na dnie posiekaną cebulę. Na cebuli ułożyć kawałki kurczaka. Mięso zalać sosem jogurtowym z przyprawami, tak żeby przykryło kawałki kurczaka. Na górę położyć dwie łyżki masła. Przykryć pokrywką i gotować na niewielkim ogniu około 5 godzin od czasu do czasu mieszając. Podawać z ryżem i chlebkiem naan.