Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozina to wspaniałe mięso ale u nas niezbyt popularne i trzeba się nieźle nachodzić, żeby kupić choćby kawałek. Kozinę jada się w Indiach, Afryce czy też na Karaibach. U mnie curry w stylu indyjskim, pyszne, gęste, aromatyczne :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1938
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 437
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1938
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 437
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę chili drobno posiekać, imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso pokroić w grubą kostkę.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek, imbir, chili i sypkie przyprawy, smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
Do garnka wrzucić kawałki mięsa i obsmażać przez około 5 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem przez około 3-3,5 godziny. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą.