Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozina to wspaniałe mięso ale u nas niezbyt popularne i trzeba się nieźle nachodzić, żeby kupić choćby kawałek. Kozinę jada się w Indiach, Afryce czy też na Karaibach. U mnie curry w stylu indyjskim, pyszne, gęste, aromatyczne :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę chili drobno posiekać, imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso pokroić w grubą kostkę.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek, imbir, chili i sypkie przyprawy, smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
Do garnka wrzucić kawałki mięsa i obsmażać przez około 5 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem przez około 3-3,5 godziny. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą.