Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozina to wspaniałe mięso ale u nas niezbyt popularne i trzeba się nieźle nachodzić, żeby kupić choćby kawałek. Kozinę jada się w Indiach, Afryce czy też na Karaibach. U mnie curry w stylu indyjskim, pyszne, gęste, aromatyczne :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę chili drobno posiekać, imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso pokroić w grubą kostkę.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek, imbir, chili i sypkie przyprawy, smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
Do garnka wrzucić kawałki mięsa i obsmażać przez około 5 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem przez około 3-3,5 godziny. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą.