Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozina to wspaniałe mięso ale u nas niezbyt popularne i trzeba się nieźle nachodzić, żeby kupić choćby kawałek. Kozinę jada się w Indiach, Afryce czy też na Karaibach. U mnie curry w stylu indyjskim, pyszne, gęste, aromatyczne :)
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 43
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4209
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35290
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 43
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4209
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35290
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę chili drobno posiekać, imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso pokroić w grubą kostkę.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek, imbir, chili i sypkie przyprawy, smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
Do garnka wrzucić kawałki mięsa i obsmażać przez około 5 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem przez około 3-3,5 godziny. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą.