Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk na ostro"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 344
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso umyj, osusz. Natrzyj masłem, oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz posiekanym chili. Posyp ziołami.
Mięso włóż do natłuszczonej olejem i masłem brytfanki. Podlej niewielką ilością wody (mięso polewaj też w trakcie pieczenia).
Piecz 60 minut w temp. 180°C. Mięso wyjmij, pokrój. Do sosu wlej śmietanę. Przypraw.
<strong>Przepis nadesłała Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie