Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj niedziela i powinien być rosół i np schabowy. Ja proponuję trochę zdrowia i zapraszam na indyka, a jak to zrobić to zapraszam poniżej,
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 339
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 393
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 800
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 339
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 393
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 800
Składniki
Mięso z indyka jest bardzo zdrowe zwiera dużo witamin, a przygotowane w taki sposób jak ja proponuję robi bardzo dużo dobrego dla naszego organizmu.
Z całości mięsa wykrajamy kotleciki lub inne kształty o grubości takiej jak nam odpowiada. Ważnym jest, że te kotleciki będziemy obrabiać termicznie bardzo krótko. Mięso obsypujemy ulubionymi ziołami u mnie to sól, pieprz,
Warzywa myjemy obieramy i obsypujemy ziołami i wkładamy do parowara. Warzywa twarde kładziemy na dolną półkę. Również wkładamy do parowara mięso indyka na górną półkę. Parowar nastawiamy na 25 minut nie więcej wtedy mięso będzie miękkie i soczyste a warzywa chrupiące. A teraz smacznego