Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny dzięki imbirowi
Indyka rozmrażam powoli!!(2 dni w lodówce).myję bardzo dokładnie.owoce(obrane i pokrojone!) z przyprawami i połową imbiru lądują wewnątrz ptaka.zszyc lub związac.Indyka natrzec solą,pieprzem,papryką,gałką i resztą imbiru z zewnątrz.pozostawic na dobe w lodówce.następnego dnia rozgrzac piekarnik do 180 stopni.mięso ułożyc w naczyniu i zalac bulionem z sokiem pomarańczowym.piec koło 30-40 min aż mięso sie zamknie.następnie przykryc folią i piec dalej.1 godz. na kg mięsa w zupełności wystarczy.ja zawijam koncówki ud i skrzydeł folią aluminiową.często polewac indyka powstałym sosem.na koniec pieczenia zlewam sos,dodaję śmietany i miksuję,nie trzeba nawet zageszczac.podaję z kluskami.SMACZNEGO
Magda Gessler jest bez wątpienia ikoną dobrego smaku i sięgania do korzeni ku...
Odsłon: 1285
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 502
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2007
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 81
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 117
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 502
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2007
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 81
Składniki
Indyka rozmrażam powoli!!(2 dni w lodówce).myję bardzo dokładnie.owoce(obrane i pokrojone!) z przyprawami i połową imbiru lądują wewnątrz ptaka.zszyc lub związac.Indyka natrzec solą,pieprzem,papryką,gałką i resztą imbiru z zewnątrz.pozostawic na dobe w lodówce.następnego dnia rozgrzac piekarnik do 180 stopni.mięso ułożyc w naczyniu i zalac bulionem z sokiem pomarańczowym.piec koło 30-40 min aż mięso sie zamknie.następnie przykryc folią i piec dalej.1 godz. na kg mięsa w zupełności wystarczy.ja zawijam koncówki ud i skrzydeł folią aluminiową.często polewac indyka powstałym sosem.na koniec pieczenia zlewam sos,dodaję śmietany i miksuję,nie trzeba nawet zageszczac.podaję z kluskami.SMACZNEGO
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 12
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 68