Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 496
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17876
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5729
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2919
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 496
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17876
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5729
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2919
Składniki
Indyka rozmrażam powoli!!(2 dni w lodówce).myję bardzo dokładnie.owoce(obrane i pokrojone!) z przyprawami i połową imbiru lądują wewnątrz ptaka.zszyc lub związac.Indyka natrzec solą,pieprzem,papryką,gałką i resztą imbiru z zewnątrz.pozostawic na dobe w lodówce.następnego dnia rozgrzac piekarnik do 180 stopni.mięso ułożyc w naczyniu i zalac bulionem z sokiem pomarańczowym.piec koło 30-40 min aż mięso sie zamknie.następnie przykryc folią i piec dalej.1 godz. na kg mięsa w zupełności wystarczy.ja zawijam koncówki ud i skrzydeł folią aluminiową.często polewac indyka powstałym sosem.na koniec pieczenia zlewam sos,dodaję śmietany i miksuję,nie trzeba nawet zageszczac.podaję z kluskami.SMACZNEGO