Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1339
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1339
Składniki
Indyka rozmrażam powoli!!(2 dni w lodówce).myję bardzo dokładnie.owoce(obrane i pokrojone!) z przyprawami i połową imbiru lądują wewnątrz ptaka.zszyc lub związac.Indyka natrzec solą,pieprzem,papryką,gałką i resztą imbiru z zewnątrz.pozostawic na dobe w lodówce.następnego dnia rozgrzac piekarnik do 180 stopni.mięso ułożyc w naczyniu i zalac bulionem z sokiem pomarańczowym.piec koło 30-40 min aż mięso sie zamknie.następnie przykryc folią i piec dalej.1 godz. na kg mięsa w zupełności wystarczy.ja zawijam koncówki ud i skrzydeł folią aluminiową.często polewac indyka powstałym sosem.na koniec pieczenia zlewam sos,dodaję śmietany i miksuję,nie trzeba nawet zageszczac.podaję z kluskami.SMACZNEGO