Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM! <3
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 565
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 394
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 565
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 394
Składniki
Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.