Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM! <3
Chleb cebulowy z gara to niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu chlebek. D...
Odsłon: 1102
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 49
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 512
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 200
Chleb cebulowy z gara to niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu chlebek. D...
Odsłon: 1102
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 49
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 512
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.