Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk pieczony w winie

Indyk pieczony w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 11094

Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM! <3

Składniki

  • 4 udźce indycze (u nas bez kości)
  • 2 łyżki przyprawy do drobiu
  • 750 ml merlot
  • 2 cebule
  • 10 suszonych śliwek
  • przyprawa do drobiu
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indyk pieczony w winie

Przygotowanie

  1. Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

laveheart 15 listopada 2015 Osobiście nie lubie śliwek w żadnych przepisach, ale przełamię się i spróbuję. Na pewno będzie pyszne :) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniia 14 listopada 2015 Uwielbiam mięso połączone ze śliwkami;)naprawdę Mniam:))
Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń