Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół dla licznej rodziny.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3840
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1523
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 173
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 327
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 202
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3840
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1523
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 173
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 327
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 202
Składniki
Sprawionego indyka natrzeć solą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
Umyć wątróbkę i drobno posiekać. Żółtka utrzeć z 1 łyżką masła i z wątróbką , doprawić solą , pieprzem , gałką muszkatołową i goździkami , dodać tartą bułkę opłukane rodzynki i posiekaną natkę pietruszki , dokładnie wymieszać , a na końcu ostrożnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.
Nadziać indyka , zaszyć , uformować skrzydła i nogi , związać sznurkiem.Ułożyć w brytfannie , polać gorącym tłuszczem , upiec , skrapiając kilka razy zimną wodą i polewając sosem