Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół dla licznej rodziny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Sprawionego indyka natrzeć solą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
Umyć wątróbkę i drobno posiekać. Żółtka utrzeć z 1 łyżką masła i z wątróbką , doprawić solą , pieprzem , gałką muszkatołową i goździkami , dodać tartą bułkę opłukane rodzynki i posiekaną natkę pietruszki , dokładnie wymieszać , a na końcu ostrożnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.
Nadziać indyka , zaszyć , uformować skrzydła i nogi , związać sznurkiem.Ułożyć w brytfannie , polać gorącym tłuszczem , upiec , skrapiając kilka razy zimną wodą i polewając sosem