Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale drażniące kubki smakowe połączenie indyczego mięsa i cytryny
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1910
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 113
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 196
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1910
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 113
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 196
Składniki
Filet kroimy w dość grubą kostkę. Wsypujemy do miski i zalewamy sosem sojowym, octem jabłkowym i łyżką oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszać. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie odcedzamy mięso. Obficie obsypujemy solą oraz pieprzem z dwóch stron. Następnie smażymy na oleju na gotowo i odsypujemy na talerz.
Robimy sos. Do naczynia wlewamy 3/4 szklanki bulionu drobiowego, 1/4 szklanki soku z cytryny, 3 łyżki miodu, mąkę, skórkę z cytryny i szczyptę mielonego imbiru. Mieszamy do połączenia składników. Przelewamy sos na patelnię na której smażyliśmy mięso i gotujemy. Gdy zgęstnieje dodajemy indyka i dokładnie mieszamy. Podajemy z ryżem. Posypujemy szczypiorkiem.