Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w koszyczku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekaną margarynę, jajka, śmietanę, sól, paprykę. Zagnieć ciasto, wstaw na godzinę do lodówki. Rozwałkuj i oblep ciastem duże foremki ( lub np. puszki po kukurydzy). Piecz około 25 min. w temp. 180°C.
Papryki oczyść i pokrój. Cebulę obierz, pokrój i usmaż razem z papryką oraz pokrojoną cukinią. Mięso pokrój, oprósz przyprawą i usmaż. Pomidory pokrój na małe kawałki. Wszystkie farszu włóż do jednego garnka. Podlej olejem, podsmaż i przypraw.
Gorącym farszem napeł nij „foremki” i od razu podawaj. Można je także podpiec w piekarniku.
Porcje 10 Przygot. 90 min Cena 1,60 zł Kalorie 410 kcal
Teresa Murowana z KlonowaŹródło: Takie jest życie