Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie azjatyckie
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5281
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5281
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Indyka pokrój i oprósz solą, pieprzem oraz curry i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż na łyżeczce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmaż ciągle mieszając. Dodaj indyka i podsmaż chwilę. Bulwy trawy cytrynowej rozbij tłuczkiem aby wydobyć aromat i dodaj je do potrawy. Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do indyka – duś około 15 minut. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz trochę curry, imbiru, kolendry roztartej w moździerzu, soli i pieprzu. Dopraw sokiem z limonki i liśćmi limonki kaffir jeśli udało Ci się je zdobyć. Wyjmij bulwy trawy cytrynowej przed jedzeniem. Podawaj z ryżem i posyp posiekaną dymką. Smacznego:)