Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie azjatyckie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103651
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103651
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Indyka pokrój i oprósz solą, pieprzem oraz curry i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż na łyżeczce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmaż ciągle mieszając. Dodaj indyka i podsmaż chwilę. Bulwy trawy cytrynowej rozbij tłuczkiem aby wydobyć aromat i dodaj je do potrawy. Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do indyka – duś około 15 minut. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz trochę curry, imbiru, kolendry roztartej w moździerzu, soli i pieprzu. Dopraw sokiem z limonki i liśćmi limonki kaffir jeśli udało Ci się je zdobyć. Wyjmij bulwy trawy cytrynowej przed jedzeniem. Podawaj z ryżem i posyp posiekaną dymką. Smacznego:)