Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie azjatyckie
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2652
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2634
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2652
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2634
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Indyka pokrój i oprósz solą, pieprzem oraz curry i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż na łyżeczce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmaż ciągle mieszając. Dodaj indyka i podsmaż chwilę. Bulwy trawy cytrynowej rozbij tłuczkiem aby wydobyć aromat i dodaj je do potrawy. Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do indyka – duś około 15 minut. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz trochę curry, imbiru, kolendry roztartej w moździerzu, soli i pieprzu. Dopraw sokiem z limonki i liśćmi limonki kaffir jeśli udało Ci się je zdobyć. Wyjmij bulwy trawy cytrynowej przed jedzeniem. Podawaj z ryżem i posyp posiekaną dymką. Smacznego:)