Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie azjatyckie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Indyka pokrój i oprósz solą, pieprzem oraz curry i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż na łyżeczce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmaż ciągle mieszając. Dodaj indyka i podsmaż chwilę. Bulwy trawy cytrynowej rozbij tłuczkiem aby wydobyć aromat i dodaj je do potrawy. Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do indyka – duś około 15 minut. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz trochę curry, imbiru, kolendry roztartej w moździerzu, soli i pieprzu. Dopraw sokiem z limonki i liśćmi limonki kaffir jeśli udało Ci się je zdobyć. Wyjmij bulwy trawy cytrynowej przed jedzeniem. Podawaj z ryżem i posyp posiekaną dymką. Smacznego:)