Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mięso z indyka w sosie kremowym z śliwkami wręcz rozpływa się w ustach
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Składniki
Mięso z udźca z indyka kroimy na grube kawałki. Następnie dodaje sól i pieprz i obtaczam mięso w mące. Podsmażam do złotego koloru na rozgrzanym oleju. Następnie dodaje pokrojoną marchewkę w plasterki, suszone śliwki oraz pokrojony na drobną kostkę czosnek i wszystko zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut.
Do szklanki dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wywaru z mięsa i dokładnie mieszamy do rozmieszania śmietany. Przelewamy na patelnie z mięsem oraz sosem. Gotujemy jeszcze 20 minut. Po tym czasie podajemy mięso z ziemniakami, kopytkami bądź kluskami śląskimi i dowolną surówką.