Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mięso z indyka w sosie kremowym z śliwkami wręcz rozpływa się w ustach
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 853
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1086
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3355
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 853
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1086
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3355
Składniki
Mięso z udźca z indyka kroimy na grube kawałki. Następnie dodaje sól i pieprz i obtaczam mięso w mące. Podsmażam do złotego koloru na rozgrzanym oleju. Następnie dodaje pokrojoną marchewkę w plasterki, suszone śliwki oraz pokrojony na drobną kostkę czosnek i wszystko zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut.
Do szklanki dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wywaru z mięsa i dokładnie mieszamy do rozmieszania śmietany. Przelewamy na patelnie z mięsem oraz sosem. Gotujemy jeszcze 20 minut. Po tym czasie podajemy mięso z ziemniakami, kopytkami bądź kluskami śląskimi i dowolną surówką.