Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mięso z indyka w sosie kremowym z śliwkami wręcz rozpływa się w ustach
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11634
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12233
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2846
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11634
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12233
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2846
Składniki
Mięso z udźca z indyka kroimy na grube kawałki. Następnie dodaje sól i pieprz i obtaczam mięso w mące. Podsmażam do złotego koloru na rozgrzanym oleju. Następnie dodaje pokrojoną marchewkę w plasterki, suszone śliwki oraz pokrojony na drobną kostkę czosnek i wszystko zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut.
Do szklanki dodajemy śmietanę oraz kilka łyżek wywaru z mięsa i dokładnie mieszamy do rozmieszania śmietany. Przelewamy na patelnie z mięsem oraz sosem. Gotujemy jeszcze 20 minut. Po tym czasie podajemy mięso z ziemniakami, kopytkami bądź kluskami śląskimi i dowolną surówką.