Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 195
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 195
Składniki
Warzywa i pierś kroi się w paski. Na patelni niespiesznie rumieni się cebulę, potem podkręca się ogień i dodaje się pierś. Gdy pierś się przysmaży można dodać cukinię i paprykę. Gdy one się przysmażą wlewa się passatę lub dodaje się obrane pomidory. Pomidory powinny zrobić się pomarańczowe. Całość podlewa się wodą i przyprawia oregano, bazylią , solą i pieprzem. Sos można zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Miałam świeżą bazylię, więc dodałam ją na talerzu. Podałam z ryżem z kurkumą dla koloru i zdrowia.
Smacznego :)