Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13121
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13121
Składniki
Warzywa i pierś kroi się w paski. Na patelni niespiesznie rumieni się cebulę, potem podkręca się ogień i dodaje się pierś. Gdy pierś się przysmaży można dodać cukinię i paprykę. Gdy one się przysmażą wlewa się passatę lub dodaje się obrane pomidory. Pomidory powinny zrobić się pomarańczowe. Całość podlewa się wodą i przyprawia oregano, bazylią , solą i pieprzem. Sos można zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Miałam świeżą bazylię, więc dodałam ją na talerzu. Podałam z ryżem z kurkumą dla koloru i zdrowia.
Smacznego :)