Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28624
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28624
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Składniki
Warzywa i pierś kroi się w paski. Na patelni niespiesznie rumieni się cebulę, potem podkręca się ogień i dodaje się pierś. Gdy pierś się przysmaży można dodać cukinię i paprykę. Gdy one się przysmażą wlewa się passatę lub dodaje się obrane pomidory. Pomidory powinny zrobić się pomarańczowe. Całość podlewa się wodą i przyprawia oregano, bazylią , solą i pieprzem. Sos można zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Miałam świeżą bazylię, więc dodałam ją na talerzu. Podałam z ryżem z kurkumą dla koloru i zdrowia.
Smacznego :)