Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2687
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 950
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 213
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 188
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2687
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 950
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 213
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowy ręcznikiem i pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i oprószyć solą, pieprzem świeżo mielony. Odstawić do lodówki na ok. 15 min. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego z masłem. Mięso oprószyć mąką i smażyć po obu stronach. Dodać na patelnię cebulę pokrojoną w piórka i zalać dwiema szklankami przegotowanej, ciepłej wody. Dodać kostkę rosołową. Przykryć i dusić na mały ogniu ok. 30-35 min. Mięso wyjąć na półmisek. Sos przetrzeć przez sito, do rondelka. Postawić na gazie i dodać żurawinę. Chwilę gotować, aż żurawina nabierze wilgoci. Dodać mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Polać mięso sosem. Smacznego.