Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowy ręcznikiem i pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i oprószyć solą, pieprzem świeżo mielony. Odstawić do lodówki na ok. 15 min. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego z masłem. Mięso oprószyć mąką i smażyć po obu stronach. Dodać na patelnię cebulę pokrojoną w piórka i zalać dwiema szklankami przegotowanej, ciepłej wody. Dodać kostkę rosołową. Przykryć i dusić na mały ogniu ok. 30-35 min. Mięso wyjąć na półmisek. Sos przetrzeć przez sito, do rondelka. Postawić na gazie i dodać żurawinę. Chwilę gotować, aż żurawina nabierze wilgoci. Dodać mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Polać mięso sosem. Smacznego.