Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowy ręcznikiem i pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i oprószyć solą, pieprzem świeżo mielony. Odstawić do lodówki na ok. 15 min. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego z masłem. Mięso oprószyć mąką i smażyć po obu stronach. Dodać na patelnię cebulę pokrojoną w piórka i zalać dwiema szklankami przegotowanej, ciepłej wody. Dodać kostkę rosołową. Przykryć i dusić na mały ogniu ok. 30-35 min. Mięso wyjąć na półmisek. Sos przetrzeć przez sito, do rondelka. Postawić na gazie i dodać żurawinę. Chwilę gotować, aż żurawina nabierze wilgoci. Dodać mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Polać mięso sosem. Smacznego.