Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka jest najmniej kaloryczne i zdrowe, dlatego często "gości" w mojej kuchni. Polecam roladki z indyka zapiekane z warzywami.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6740
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6740
Składniki
Mięso delikatnie rozbić (najlepiej pięścią bo mięso jest delikatne ). Czosnek utrzeć z solą i oliwą. Natrzeć indyka z każdej strony i oprószyć pieprzem cytrynowym. Pozostawić na 15 min.
Warzywa obrać i pokroić w słupki. Tak przygotowane warzywa ułożyć na kotletach.
Z mięsa uformować roladki i owinąć boczkiem. Następnie zawinąć w folię aluminiową jak cukierek.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok. 25-30 min. Podać np. z frytkami i ulubioną surówką albo same z sosem czosnkowym. Życzę smacznego:)