Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z warzywami.

Indyk z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2595

Dodano:

Odsłon: 1082

Mięso z indyka jest najmniej kaloryczne i zdrowe, dlatego często "gości" w mojej kuchni. Polecam roladki z indyka zapiekane z warzywami.

Składniki

  • 5 kotletów z indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pora
  • 5 cienkich plastrów surowego boczku
  • Pieprz cytrynowy
  • Sól
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie rozbić (najlepiej pięścią bo mięso jest delikatne ). Czosnek utrzeć z solą i oliwą. Natrzeć indyka z każdej strony i oprószyć pieprzem cytrynowym. Pozostawić na 15 min.

  2. Warzywa obrać i pokroić w słupki. Tak przygotowane warzywa ułożyć na kotletach.

  3. Z mięsa uformować roladki i owinąć boczkiem. Następnie zawinąć w folię aluminiową jak cukierek.

  4. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok. 25-30 min. Podać np. z frytkami i ulubioną surówką albo same z sosem czosnkowym. Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń