Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka jest najmniej kaloryczne i zdrowe, dlatego często "gości" w mojej kuchni. Polecam roladki z indyka zapiekane z warzywami.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 157
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 198
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 248
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 157
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 198
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 248
Składniki
Mięso delikatnie rozbić (najlepiej pięścią bo mięso jest delikatne ). Czosnek utrzeć z solą i oliwą. Natrzeć indyka z każdej strony i oprószyć pieprzem cytrynowym. Pozostawić na 15 min.
Warzywa obrać i pokroić w słupki. Tak przygotowane warzywa ułożyć na kotletach.
Z mięsa uformować roladki i owinąć boczkiem. Następnie zawinąć w folię aluminiową jak cukierek.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok. 25-30 min. Podać np. z frytkami i ulubioną surówką albo same z sosem czosnkowym. Życzę smacznego:)