Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Irlandzki gulasz mięsny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na maśle. Wlej pół szklanki wina, odparuj. Przełóż do brytfanny. Wlej resztę wina i szklankę wody, wstaw do piekarnika, piecz ok. 3 godzin w temp 160°C, co jakiś czas podlewając mięso wodą.
Warzywa pokrój na plasterki, obsmaż w dużym garnku na maśle. Wlej bulion, dodaj uduszone mięso. Gotuj pod przykryciem 10 min. Dodaj przekrojone na pół ziemniaczki, tymianek, rozmaryn i łyżkę papryki, gotuj 20 min. Zagęść mąką kukurydzianą.
<strong>Czas przygotowania 3,5 godz., ilość porcji 10, cena za porcję 2,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie