Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jakiś chochlik mnie podkusił żebym wrzuciła do Smakera poczciwe jabłka w cieście,bo zazwyczaj unikam wstawiania dań,które już są znane ,żeby nie powielać i też zaproponować coś innego;)Placuszki z jabłkami bardzo lubię w różnych wersjach,a to jedna z ulubionych:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać mąkę i mleko na zmianę,na końcu dodać cukier i aromat. Ciasto dokładnie wymieszać,aż stanie się gęste i gładkie,o konsystencji śmietany.
Jabłka obrać ze skórki,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Cząstki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na gorący olej. Usmażyć na złotobrązowy kolor.Przełożyć usmażone placuszki na talerz i oprószyć cukrem pudrem (można go wymieszać z cynamonem).