Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jakiś chochlik mnie podkusił żebym wrzuciła do Smakera poczciwe jabłka w cieście,bo zazwyczaj unikam wstawiania dań,które już są znane ,żeby nie powielać i też zaproponować coś innego;)Placuszki z jabłkami bardzo lubię w różnych wersjach,a to jedna z ulubionych:)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać mąkę i mleko na zmianę,na końcu dodać cukier i aromat. Ciasto dokładnie wymieszać,aż stanie się gęste i gładkie,o konsystencji śmietany.
Jabłka obrać ze skórki,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Cząstki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na gorący olej. Usmażyć na złotobrązowy kolor.Przełożyć usmażone placuszki na talerz i oprószyć cukrem pudrem (można go wymieszać z cynamonem).