Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe:jajka wbić do miseczki,roztrzepać widelcem.
Wsypać do wysokiego naczynia mąkę,cukier oraz szczyptę soli,dodać jajka,wlać kwaśną śmietanę i wodę.
Wszystko ucierać na gładką rzadką masę,tak aby lała się z łyżki.
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić na plasterki,lekko oprószyć cynamonem.
Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju.
Wrzucić kilka plasterków jabłek,zalać je cienko ciastem naleśnikowym.
Zmniejszyć ogień,smażyć z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.
Ciasto wlewać na patelnię powoli,aby równomiernie pokryło jabłka.
Ułożyć na talerzu,pośrodku krążków jabłek kłaść po łyżeczce borówek,można je też posypać cukrem pudrem.