Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe:jajka wbić do miseczki,roztrzepać widelcem.
Wsypać do wysokiego naczynia mąkę,cukier oraz szczyptę soli,dodać jajka,wlać kwaśną śmietanę i wodę.
Wszystko ucierać na gładką rzadką masę,tak aby lała się z łyżki.
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić na plasterki,lekko oprószyć cynamonem.
Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju.
Wrzucić kilka plasterków jabłek,zalać je cienko ciastem naleśnikowym.
Zmniejszyć ogień,smażyć z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.
Ciasto wlewać na patelnię powoli,aby równomiernie pokryło jabłka.
Ułożyć na talerzu,pośrodku krążków jabłek kłaść po łyżeczce borówek,można je też posypać cukrem pudrem.