Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zapiekane kotleciki z kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw w otoczce z otrębów owsianych. Świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy jej 1 część w 1 części mleka i 1 części wody z dodatkiem łyżeczki masła i soli. Gdy kasza się ugotuje, dodajemy do niej oregano, mieszamy i odstawiamy, aby "doszła". Cebule kroimy i szklimy na na oleju rzepakowym.
Czerwoną paprykę i papryczkę chili kroimy i dodajemy do cebulki - chwilę razem dusimy.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do kaszy jaglanej wraz z podduszonymi warzywami, wbijamy jajko, dodajemy sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy kotleciki, które obtaczamy w otrębach owsianych. Uformowane jaglańce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut. Życzę smacznego! :)