Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki wyszły smaczne i syte,polecam wypróbować:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 321
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Pora pokroić w kostkę i usmażyć na maśle,dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i dwa ząbki czosnku. Smażyć około 15min.Pod koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku,pieprzem,curry,solą i maggim. Wystudzone boczniaki i kaszę dać do miski,dodać jajko,bułkę tartą i formować mokrymi rękoma kulki. Obtaczać je w tartej bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz,smażyć z dwóch stron.Odsączyc na ręczniku papierowym. Podawac na ciepło z dodatkiem kiszonej domowej kapusty.
Smacznego życzę!