Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki wyszły smaczne i syte,polecam wypróbować:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Pora pokroić w kostkę i usmażyć na maśle,dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i dwa ząbki czosnku. Smażyć około 15min.Pod koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku,pieprzem,curry,solą i maggim. Wystudzone boczniaki i kaszę dać do miski,dodać jajko,bułkę tartą i formować mokrymi rękoma kulki. Obtaczać je w tartej bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz,smażyć z dwóch stron.Odsączyc na ręczniku papierowym. Podawac na ciepło z dodatkiem kiszonej domowej kapusty.
Smacznego życzę!