Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Górka jagnięcia (kotlecik z kością), marynowany w słodko-ostrym sosie. Pyszne i soczyste mięso o genialnym aromacie.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 754
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 841
Polecam.
Odsłon: 584
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 754
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 841
Polecam.
Odsłon: 584
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Mięso marynujemy całą noc. Wyciągamy z lodówki 30 minut przed przygotowaniem, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Wyciągamy z marynaty i otrzepujemy. Mięso przygotowałam na patelni grillowej. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Są przepisy, według których smaży się jedynie 1-2 minuty, ale moje po 4 minutach z obu stron były idealne.
Mięso powinno być przypieczone na zewnątrz, ale miękkie i soczyste w środku. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ryżem i surówką.