Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Górka jagnięcia (kotlecik z kością), marynowany w słodko-ostrym sosie. Pyszne i soczyste mięso o genialnym aromacie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23092
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9571
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2101
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 751
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23092
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9571
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2101
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 751
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Mięso marynujemy całą noc. Wyciągamy z lodówki 30 minut przed przygotowaniem, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Wyciągamy z marynaty i otrzepujemy. Mięso przygotowałam na patelni grillowej. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Są przepisy, według których smaży się jedynie 1-2 minuty, ale moje po 4 minutach z obu stron były idealne.
Mięso powinno być przypieczone na zewnątrz, ale miękkie i soczyste w środku. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ryżem i surówką.