Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Górka jagnięcia (kotlecik z kością), marynowany w słodko-ostrym sosie. Pyszne i soczyste mięso o genialnym aromacie.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Mięso marynujemy całą noc. Wyciągamy z lodówki 30 minut przed przygotowaniem, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Wyciągamy z marynaty i otrzepujemy. Mięso przygotowałam na patelni grillowej. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Są przepisy, według których smaży się jedynie 1-2 minuty, ale moje po 4 minutach z obu stron były idealne.
Mięso powinno być przypieczone na zewnątrz, ale miękkie i soczyste w środku. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ryżem i surówką.