Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaja w aromatycznych warzywach"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na tłuszczu. Wrzuć zmiażdżony czosnek, posiekaną paprykę i chili oraz pomidory z puszki lub świeże. Zamieszaj, podsmaż.
Dodaj koncentrat, kmin, pieprz i sól. Duś 15 minut. W sosie zrób wgłębienia, wbij w nie jajka. Przykryj, trzymaj na ogniu do ścięcia białka. Podawaj z chlebem.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 3, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie