Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowa "tortilla" w wersji serowo-jajecznej z bogatym w dodatki wnętrzem. Bardzo syta ale i bardzo smaczna. Podzielona na 4 osoby na pewno zaspokoi głód. Można zrobić ją dzień wcześniej i potem tylko odgrzać na grillu. Dodatki można zmieniać wg swoich upodobań.
mikser, blender, duża blacha dołączona do piekarnika, patelnia, tarka, grilll
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24982
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24982
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 117
Składniki
Jajka zmiksować z serkiem, dodać Ser starty na tarce na małych oczkach, jeszcze raz krótko zmiksować. Ciasto będzie rzadkie. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę dołączoną do piekarnika na ok. 34x30 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 23-25 min. Ostudzić. Posmarować sosem majonezowo-ketchupowym, równomiernie rozsypać mięso, ogórki, pomidor, ser żółty i roszponkę. Zwinąć w rulon. Pokroić na 4-5 części, ułożyć na tacce aluminiowej, podgrzać z obu stron.
Na patelnię wlać olej, wyłożyć drobno pokrojoną cebulę i mięso, krótko usmażyć. Przełożyć do pojemnika do blendera, krótko zmielić. Ponownie krótko przesmażyć. Ogórki i pomidor drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach tarki. Majonez wymieszać z ketchupem.