Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z soczewicą to danie doskonałe na wiele posiłków. Sprawdzi się jako zdrowe i syte śniadanie w domu oraz śniadanie na wynos do pracy. Z dodatkiem surówki będzie stanowić dobrze zbilansowany obiad ale nada się również na kolację. Zawsze kiedy przygotowuję sos robię go trochę więcej i mrożę, a potem tylko dogotowuję jajka. Danie zdrowe, o niskim indeksie glikemicznym oraz bardzo sycące.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i szklimy cebulkę, następnie dodajemy soczewicę i chwilę podsmażamy. Wlewamy wodę i gotujemy około 10 minut aby soczewica zmiękła. Do ugotowanej soczewicy dodajemy passatę oraz przyprawy i całość dobrze mieszamy. Gotujemy prze około 5 minut. W sosie robimy łyżką wgłębienia i wbijamy jajka. Całość gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok 7 minut na niewielkim ogniu.