Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z soczewicą to danie doskonałe na wiele posiłków. Sprawdzi się jako zdrowe i syte śniadanie w domu oraz śniadanie na wynos do pracy. Z dodatkiem surówki będzie stanowić dobrze zbilansowany obiad ale nada się również na kolację. Zawsze kiedy przygotowuję sos robię go trochę więcej i mrożę, a potem tylko dogotowuję jajka. Danie zdrowe, o niskim indeksie glikemicznym oraz bardzo sycące.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i szklimy cebulkę, następnie dodajemy soczewicę i chwilę podsmażamy. Wlewamy wodę i gotujemy około 10 minut aby soczewica zmiękła. Do ugotowanej soczewicy dodajemy passatę oraz przyprawy i całość dobrze mieszamy. Gotujemy prze około 5 minut. W sosie robimy łyżką wgłębienia i wbijamy jajka. Całość gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok 7 minut na niewielkim ogniu.