Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z soczewicą to danie doskonałe na wiele posiłków. Sprawdzi się jako zdrowe i syte śniadanie w domu oraz śniadanie na wynos do pracy. Z dodatkiem surówki będzie stanowić dobrze zbilansowany obiad ale nada się również na kolację. Zawsze kiedy przygotowuję sos robię go trochę więcej i mrożę, a potem tylko dogotowuję jajka. Danie zdrowe, o niskim indeksie glikemicznym oraz bardzo sycące.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i szklimy cebulkę, następnie dodajemy soczewicę i chwilę podsmażamy. Wlewamy wodę i gotujemy około 10 minut aby soczewica zmiękła. Do ugotowanej soczewicy dodajemy passatę oraz przyprawy i całość dobrze mieszamy. Gotujemy prze około 5 minut. W sosie robimy łyżką wgłębienia i wbijamy jajka. Całość gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok 7 minut na niewielkim ogniu.