Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po szkocku to proste, smaczne i niedrogie w przygotowaniu danie na stół wielkanocny. można użyć dowolnego mięsa mielonego. jako dodatek sprawdzi się sos pieczarkowy, tatarski, buraczki czerwone oraz kluski śląskie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4278
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4278
Składniki
Jajka gotować (gotowałam 2-2,5 minuty). Cebulę oraz czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso umieścić w misce, dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić masę jak na kotlety mielone. Podzielić na 5 równych części(każda po 110g). Na dłoni rozpłaszczyć cienki placek z mięsa, położyć jajko i obtoczyć mięsną masą, tak aby z każdej strony było zakryte. Gotowe jajka obtoczyć w plaster bekonu. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C, piec około 40minut. Podawać z sosem pieczarkowym lub buraczkami czerwonymi. Idealnie pasuje też sos tatarski lub musztardowy. Smacznego