Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po szkocku to proste, smaczne i niedrogie w przygotowaniu danie na stół wielkanocny. można użyć dowolnego mięsa mielonego. jako dodatek sprawdzi się sos pieczarkowy, tatarski, buraczki czerwone oraz kluski śląskie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Jajka gotować (gotowałam 2-2,5 minuty). Cebulę oraz czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso umieścić w misce, dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić masę jak na kotlety mielone. Podzielić na 5 równych części(każda po 110g). Na dłoni rozpłaszczyć cienki placek z mięsa, położyć jajko i obtoczyć mięsną masą, tak aby z każdej strony było zakryte. Gotowe jajka obtoczyć w plaster bekonu. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C, piec około 40minut. Podawać z sosem pieczarkowym lub buraczkami czerwonymi. Idealnie pasuje też sos tatarski lub musztardowy. Smacznego