Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po szkocku to proste, smaczne i niedrogie w przygotowaniu danie na stół wielkanocny. można użyć dowolnego mięsa mielonego. jako dodatek sprawdzi się sos pieczarkowy, tatarski, buraczki czerwone oraz kluski śląskie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4820
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Jajka gotować (gotowałam 2-2,5 minuty). Cebulę oraz czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso umieścić w misce, dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić masę jak na kotlety mielone. Podzielić na 5 równych części(każda po 110g). Na dłoni rozpłaszczyć cienki placek z mięsa, położyć jajko i obtoczyć mięsną masą, tak aby z każdej strony było zakryte. Gotowe jajka obtoczyć w plaster bekonu. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C, piec około 40minut. Podawać z sosem pieczarkowym lub buraczkami czerwonymi. Idealnie pasuje też sos tatarski lub musztardowy. Smacznego