Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne danie na obiad.
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 18
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1303
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 211
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 18
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1303
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Wędlinę pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Przysmażyć na tłuszczu, włożyć pokrojone pomidory i paprykę. Przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Po czym przełożyć do żaroodpornej miseczki, wbić jajka i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni. Gdy białka się zetną, posypać posiekaną natką pietruszki i w razie potrzeby jeszcze dopiec. Super danie do frytek z dobrą surówka.