Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wielkie jaja kurze bo nie miałam z przepiórki. Są to typowe jajka szkockie, tylko dla odmiany w kaszance, nie w mięsie.
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 213
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 966
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 213
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 966
Składniki
Jajka ugotuj, przestudź i obierz. Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia. Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.