Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wielkie jaja kurze bo nie miałam z przepiórki. Są to typowe jajka szkockie, tylko dla odmiany w kaszance, nie w mięsie.
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 91
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 217
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 91
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 217
Składniki
Jajka ugotuj, przestudź i obierz. Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia. Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.