Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wielkie jaja kurze bo nie miałam z przepiórki. Są to typowe jajka szkockie, tylko dla odmiany w kaszance, nie w mięsie.
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 100
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1517
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 423
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 100
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1517
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 423
Składniki
Jajka ugotuj, przestudź i obierz. Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia. Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.