Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka w kaszance

Jajka w kaszance

Autor:

Przepisów i artykułów: 690 Ocena: 13221

Dodano:

Odsłon: 3678

Dzisiaj wielkie jaja kurze bo nie miałam z przepiórki. Są to typowe jajka szkockie, tylko dla odmiany w kaszance, nie w mięsie.

Składniki

  • 4 jajka
  • kaszanka 400 g
  • masło 1 łyżeczka
  • pieprz
  • bułka tatra + jajko do panierki
  • Olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka w kaszance

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj, przestudź i obierz.

    Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia.
    Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny.
    Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń