Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wielkie jaja kurze bo nie miałam z przepiórki. Są to typowe jajka szkockie, tylko dla odmiany w kaszance, nie w mięsie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30852
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3606
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30852
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3606
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Jajka ugotuj, przestudź i obierz. Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój . Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia. Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.