Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie, które każdy zrobi w mig.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy solą i smażymy kilka minut. Dodajemy mąkę i mieszamy, tworząc zasmażkę. Następnie wlewamy mleko oraz śmietankę i dokładnie mieszamy trzepaczką. Mieszamy, gotując , aż do zgęstnienia sosu. Na końcu dodajemy pokrojony koperek, gotując 2-3 minuty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami oraz pokrojonymi na połówki jajkami. Smacznego.