Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie, które każdy zrobi w mig.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy solą i smażymy kilka minut. Dodajemy mąkę i mieszamy, tworząc zasmażkę. Następnie wlewamy mleko oraz śmietankę i dokładnie mieszamy trzepaczką. Mieszamy, gotując , aż do zgęstnienia sosu. Na końcu dodajemy pokrojony koperek, gotując 2-3 minuty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami oraz pokrojonymi na połówki jajkami. Smacznego.