Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos koperkowy jest bardzo aromatyczny i może stanowić dopełnienie wielu dań z ryb czy mięs. Domowy sos z koperkiem pasuje również do jajek ugotowanych na twardo. Samo przygotowanie sosu nie wymaga dużo pracy i jest dość proste w wykonaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14711
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14711
Składniki
Bulion podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekany koperek. Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany sos podajemy z jajkami i ziemniakami.