Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyka piątkowych obiadów, smaczna i prosta w przygotowaniu.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9989
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9012
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9989
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9012
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Składniki
Bulion podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekany koperek. Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany sos podajemy z jajkami i ziemniakami.