Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyka piątkowych obiadów, smaczna i prosta w przygotowaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1935
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1935
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Składniki
Bulion podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekany koperek. Do śmietany dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy śmietanę z bulionem i koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Sos podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy regulować jego konsystencję dolewając wody. Sos koperkowy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany sos podajemy z jajkami i ziemniakami.