Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w sosie musztardowo chrzanowym podane z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Sos: Gotujemy litr bulionu warzywnego, dodajemy 1 łyżkę chrzanu i 1 łyżkę musztardy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną 30%.
Danie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Gotujemy w osolonej wodzie obrane, wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, tłuczemy tłuczkiem. Jajka kroimy na połówki i podajemy z ziemniakami polane sosem oraz z kiszonym ogórkiem. Smacznego!!!