Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w sosie musztardowo chrzanowym podane z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2383
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2383
Składniki
Sos: Gotujemy litr bulionu warzywnego, dodajemy 1 łyżkę chrzanu i 1 łyżkę musztardy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną 30%.
Danie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Gotujemy w osolonej wodzie obrane, wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, tłuczemy tłuczkiem. Jajka kroimy na połówki i podajemy z ziemniakami polane sosem oraz z kiszonym ogórkiem. Smacznego!!!