Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4348

Dodano:

Odsłon: 3383

Ponieważ dzisiaj na obiad były dwa dania (krupnik) - to u nas rzadkość - na drugie szybkie jajka w sosie musztardowym.

Składniki

  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 szklanki bulionu
  • pieprz - do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu rozpuść masło (oliwę), do gorącego wsyp mąkę i energicznie mieszaj, aż składniki się połączą. Zasmażka musi być jasna, więc nie trzymaj jej na ogniu zbyt długo - do uzyskania jasno złotego kolory. Wlej bulion i mieszaj, aż nie będzie żadnych grudek. W razie potrzeby, gdyby sos okazał się zbyt gęsty, dolej wody. Dodaj musztardę, wymieszaj dokładnie i ewentualnie dopraw do smaku.
    Podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami i ziemniakami z wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 29 sierpnia 2013 Chyba powinna się ta potrawa nazywać jajka,ziemniaki i sos musztardowy.Pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń