Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe w czasie świeżych, pachnących słońcem pomidorów. Na zdjęciu wersja z parówkami, ale nie są one konieczne.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 971
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 971
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Zmiksować blenderem. Tak powstałą pulpę pomidorową nastawić na małym ogniu, dodając kostkę rosołową, drobno posiekaną cebulę i grzybki. Gotować 20 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Do sosu pomidorowego dodać pokrojone serki topione (smak dowolny, według upodobań). Pogotować do ich rozpuszczenia.
Mąkę rozmieszać w śmietanie. Dodać kilka łyżek sosu i przelać do reszty.
Wrzucić połówki jajek, ewentualnie parówki pokrojone w plasterki. Pogotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać koperek i bazylię.
Gotowe! Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego.