Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe w czasie świeżych, pachnących słońcem pomidorów. Na zdjęciu wersja z parówkami, ale nie są one konieczne.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Zmiksować blenderem. Tak powstałą pulpę pomidorową nastawić na małym ogniu, dodając kostkę rosołową, drobno posiekaną cebulę i grzybki. Gotować 20 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Do sosu pomidorowego dodać pokrojone serki topione (smak dowolny, według upodobań). Pogotować do ich rozpuszczenia.
Mąkę rozmieszać w śmietanie. Dodać kilka łyżek sosu i przelać do reszty.
Wrzucić połówki jajek, ewentualnie parówki pokrojone w plasterki. Pogotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać koperek i bazylię.
Gotowe! Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego.