Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka ze szpinakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, czosnek dodatkowo rozetrzyj na pastę. Podsmaż je z odrobiną soli na oliwie na małym ogniu. Gdy cebula się zeszkli, dodaj szpinak i pomidorki przekrojone na pół. Podsmaż, posól, popieprz, dopraw zatarem.
Zrób wgłębienia na jajka. Wbij je ostrożnie, a całość podgrzewaj, aż się zetną. Danie podawaj gorące z pieczywem tostowym. Zatar to bliskowschodnia mieszanka przypraw: zmielonego sumaka, prażonych ziaren sezamu, tymianku, majeranku i oregano. Można ją kupić w sklepach z żywnością orientalną.Źródło: Show