Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25662
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2643
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25662
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2643
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1300
Składniki
Buraki o jednakowej wielkości ,myjemy i wrzucamy do garnka, zakrywamy zimną wodą ,na tyle, aby zakryły nasze buraki całkowicie i wody musi być ponad nasze buraki. Woda podczas gotowania odparuje ,dlatego należy więcej jej wlać do garnka. Czas gotowania zależy od wielkości buraków i wacha się od 30 do 60 minut. Wody nie solimy. Gotujemy przykryte. Sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków jeśli miękko wchodzi to znaczy, ze buraki są ugotowane. Ugotowane buraki wyciągamy na talerz i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.