Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 840
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 840
Składniki
Buraki o jednakowej wielkości ,myjemy i wrzucamy do garnka, zakrywamy zimną wodą ,na tyle, aby zakryły nasze buraki całkowicie i wody musi być ponad nasze buraki. Woda podczas gotowania odparuje ,dlatego należy więcej jej wlać do garnka. Czas gotowania zależy od wielkości buraków i wacha się od 30 do 60 minut. Wody nie solimy. Gotujemy przykryte. Sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków jeśli miękko wchodzi to znaczy, ze buraki są ugotowane. Ugotowane buraki wyciągamy na talerz i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.