Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Buraki o jednakowej wielkości ,myjemy i wrzucamy do garnka, zakrywamy zimną wodą ,na tyle, aby zakryły nasze buraki całkowicie i wody musi być ponad nasze buraki. Woda podczas gotowania odparuje ,dlatego należy więcej jej wlać do garnka. Czas gotowania zależy od wielkości buraków i wacha się od 30 do 60 minut. Wody nie solimy. Gotujemy przykryte. Sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków jeśli miękko wchodzi to znaczy, ze buraki są ugotowane. Ugotowane buraki wyciągamy na talerz i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.