Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka goszczą na rodzinnym stole przez cały rok ale w Wielkanoc są na honorowym miejscu. Nie możemy w tym dniu na świątecznym stole postawić jajka z pękniętą skorupką, przez którą wypłynęło białko. Oto kilka "babcinych" sposobów by uchronić się przed taką wpadką.
Jajka wyjmujemy z lodówki na godzinkę przed gotowaniem, by ogrzały się do temperatury pokojowej.
Wkładamy je do wody o podobnej temperaturze i dopiero wtedy stawiamy na kuchence i zaczynamy gotować.
Do wody, w której gotujemy jajka dodajemy łyżkę soli lub ocet.
Możemy też przekłuć igłą skorupkę na szerszym końcu jajka.
Jeśli mamy pęknięte jajko możemy je bez problemu ugotować: wystarczy zawinąć je szczelnie w folię aluminiową i tak zabezpieczone gotować. Inny sposób to położyć jajko na tradycyjnej łyżce lub łyżce cedzakowej i przez 3-4 min trzymać nad gotującą się wodą by białko się ścięło a potem włożyć do wody i gotować.
Zbilansowany i zdrowy lunch w słoiku - idealny do pracy, do zjedzenia na zimn...
Odsłon: 7258
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11223
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 136
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 323
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11223
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 136
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 323
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Składniki
Jajka wyjmujemy z lodówki na godzinkę przed gotowaniem, by ogrzały się do temperatury pokojowej. Wkładamy je do wody o podobnej temperaturze i dopiero wtedy stawiamy na kuchence i zaczynamy gotować. Do wody, w której gotujemy jajka dodajemy łyżkę soli lub ocet. Możemy też przekłuć igłą skorupkę na szerszym końcu jajka. Jeśli mamy pęknięte jajko możemy je bez problemu ugotować: wystarczy zawinąć je szczelnie w folię aluminiową i tak zabezpieczone gotować. Inny sposób to położyć jajko na tradycyjnej łyżce lub łyżce cedzakowej i przez 3-4 min trzymać nad gotującą się wodą by białko się ścięło a potem włożyć do wody i gotować.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Dania główne
Kasza z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Placki kukurydziane
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 9
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 35