Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666280
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 98
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 550
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666280
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 98
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 550
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Bataty umyć, obrać ze skórki i pokroić na grubsze plastry. Ja użyłam także zwykłych ziemniaków, bo moje dzieci nie lubią słodkich. Cukinie umyć i pokroić na plastry. Jeśli jest młoda nie trzeba jej obierać ze skórki Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
Pokrojone warzywa trzeba rozłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Piec w 200 stopniach około 30 minut. Pod koniec pieczenia na 5 minut włączyć opcję grilla, aby warzywa były ładnie przypieczone.
Podawać na przykład z sałatką zrobioną z pokrojonych w kostkę pomidorów i rzodkiewki doprawionych solą pieprzem oraz octem balsamicznym. Całość posypać zieloną cebulką. Smacznego!