Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2724
Dodano: 26.04.2016
Odsłon: 6478
Bataty umyć, obrać ze skórki i pokroić na grubsze plastry. Ja użyłam także zwykłych ziemniaków, bo moje dzieci nie lubią słodkich.
Cukinie umyć i pokroić na plastry. Jeśli jest młoda nie trzeba jej obierać ze skórki
Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
Pokrojone warzywa trzeba rozłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Piec w 200 stopniach około 30 minut. Pod koniec pieczenia na 5 minut włączyć opcję grilla, aby warzywa były ładnie przypieczone.
Podawać na przykład z sałatką zrobioną z pokrojonych w kostkę pomidorów i rzodkiewki doprawionych solą pieprzem oraz octem balsamicznym. Całość posypać zieloną cebulką.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 27 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 27 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł :)1 Kto głosował? | Odpowiedz