Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)
Bardzo smaczny obiad z wykorzystaniem żołądków indyczych.
Odsłon: 417
Szybkie kakaowe ciasto z kremem o smaku czekoladowym zrobione z upieczonego b...
Odsłon: 1323
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 664
Szybkie kakaowe ciasto z kremem o smaku czekoladowym zrobione z upieczonego b...
Odsłon: 1323
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 664
Składniki
Bataty umyć, obrać ze skórki i pokroić na grubsze plastry. Ja użyłam także zwykłych ziemniaków, bo moje dzieci nie lubią słodkich. Cukinie umyć i pokroić na plastry. Jeśli jest młoda nie trzeba jej obierać ze skórki Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
Pokrojone warzywa trzeba rozłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Piec w 200 stopniach około 30 minut. Pod koniec pieczenia na 5 minut włączyć opcję grilla, aby warzywa były ładnie przypieczone.
Podawać na przykład z sałatką zrobioną z pokrojonych w kostkę pomidorów i rzodkiewki doprawionych solą pieprzem oraz octem balsamicznym. Całość posypać zieloną cebulką. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 10
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 1028