Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, jednogarnkowe i bardzo wdzięczne danie, będące amerykańską wariacją na temat hiszpańskiej paelli - idealnie sprawdzi się jako danie na imprezę, szybki obiad czy lunch do pracy
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
chorizo i kurczaka kroimy kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy, a paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paski
w garnku (lub głębokiej patelni) rozgrzewamy na średnim ogniu olej, wrzucamy chorizo i smażymy wolno, aż ładnie się przyrumieni, następnie wrzucamy kurczaka i smażymy jeszcze 5 min, co jakiś czas mieszając, gotowe przekładamy na talerz
do tego samego garnka wrzucamy cebulę, paprykę i czosnek i smażymy kilka minut, aż zmiękną, a potem wrzucamy ryż oraz przyprawy i smażymy często mieszając jeszcze 2-3 minuty
teraz do garnka dodajemy pomidory i bulion oraz kurczaka z chorizo, zmniejszamy gaz, przykrywamy i dusimy wszystko 25 min, na końcu doprawiamy solą, no i gotowe, smacznego ;-)