Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, jednogarnkowe i bardzo wdzięczne danie, będące amerykańską wariacją na temat hiszpańskiej paelli - idealnie sprawdzi się jako danie na imprezę, szybki obiad czy lunch do pracy
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Składniki
chorizo i kurczaka kroimy kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy, a paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paski
w garnku (lub głębokiej patelni) rozgrzewamy na średnim ogniu olej, wrzucamy chorizo i smażymy wolno, aż ładnie się przyrumieni, następnie wrzucamy kurczaka i smażymy jeszcze 5 min, co jakiś czas mieszając, gotowe przekładamy na talerz
do tego samego garnka wrzucamy cebulę, paprykę i czosnek i smażymy kilka minut, aż zmiękną, a potem wrzucamy ryż oraz przyprawy i smażymy często mieszając jeszcze 2-3 minuty
teraz do garnka dodajemy pomidory i bulion oraz kurczaka z chorizo, zmniejszamy gaz, przykrywamy i dusimy wszystko 25 min, na końcu doprawiamy solą, no i gotowe, smacznego ;-)