Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe pochodzące z Luizjany. Oryginalny przepis to oprócz warzyw i ryżu także mieszanka mięs i krewetek - ale to zbyt skomplikowane, u mnie w wersji uproszczonej, z kiełbasą i nadal pysznie. Serdecznie polecam :-)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2003
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2003
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
1. Na rozgrzanej oliwie smażymy kiełbasy pokrojone w plasterki, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Cebula ma się zezłocić. Nastawiamy wodę na ryż. Gotujemy ryż w osolonym wrzątku przez 16 minut. 2. Następnie dodajemy 3 kolorowe papryki pokrojone w kosteczkę. I smażymy wszystko ok. 5 minut. 3. Następnie dodajemy kukurydzę z puszki i smażymy chwilkę. 4. Następnie dodajemy 3 puszki pomidorów. Mieszamy, dodajemy pół łyżeczki cukru i pod przykryciem dusimy ok. 5 minut. 5. Może się okazać, że całość będzie za gęsta, wtedy trzeba dolać trochę wody. 6. Następnie dodajemy przyprawy, sól, pieprz, oregano i kilka kropel sosu tabasco. Smażymy chwilkę. 7. Na końcu dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego :-)