Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe pochodzące z Luizjany. Oryginalny przepis to oprócz warzyw i ryżu także mieszanka mięs i krewetek - ale to zbyt skomplikowane, u mnie w wersji uproszczonej, z kiełbasą i nadal pysznie. Serdecznie polecam :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
1. Na rozgrzanej oliwie smażymy kiełbasy pokrojone w plasterki, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Cebula ma się zezłocić. Nastawiamy wodę na ryż. Gotujemy ryż w osolonym wrzątku przez 16 minut. 2. Następnie dodajemy 3 kolorowe papryki pokrojone w kosteczkę. I smażymy wszystko ok. 5 minut. 3. Następnie dodajemy kukurydzę z puszki i smażymy chwilkę. 4. Następnie dodajemy 3 puszki pomidorów. Mieszamy, dodajemy pół łyżeczki cukru i pod przykryciem dusimy ok. 5 minut. 5. Może się okazać, że całość będzie za gęsta, wtedy trzeba dolać trochę wody. 6. Następnie dodajemy przyprawy, sól, pieprz, oregano i kilka kropel sosu tabasco. Smażymy chwilkę. 7. Na końcu dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego :-)