Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Japońskie naleśniki „dorayaki”"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 880
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13155
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 880
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13155
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Składniki
Sodę wymieszaj z wodą. Do głębokiego naczynia dodaj cukier i wbij jajka, po czym wlej wodę z sodą. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Z masy usmaż okrągłe placuszki. Odłóż do ostygnięcia.
Fasolę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Następnie przełóż ją do garnka z litrem wody i gotuj przez godzinę na małym ogniu. Odlej wodę, a do garnka wsyp cukier i sól.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż woda całkiem wyparuje. Pozostaw do ostygnięcia. Na placek wyłóż fasolową masę i przykryj drugim naleśnikiem. Brzegi dokładnie zlep.Źródło: Na żywo