Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Japońskie naleśniki „dorayaki”"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5333
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34493
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2147
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5333
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34493
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2147
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Składniki
Sodę wymieszaj z wodą. Do głębokiego naczynia dodaj cukier i wbij jajka, po czym wlej wodę z sodą. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Z masy usmaż okrągłe placuszki. Odłóż do ostygnięcia.
Fasolę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Następnie przełóż ją do garnka z litrem wody i gotuj przez godzinę na małym ogniu. Odlej wodę, a do garnka wsyp cukier i sól.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż woda całkiem wyparuje. Pozostaw do ostygnięcia. Na placek wyłóż fasolową masę i przykryj drugim naleśnikiem. Brzegi dokładnie zlep.Źródło: Na żywo