Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmuż z boczkiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na chrupiąco na oleju. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do boczku.
Z jarmużu wytnij grube włókna, liście porwij na kawałki. Wrzuć na patelnię do boczku, smaż ok. 10 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz octem winnym.
Przełóż sałatkę do miski, posyp po wierzchu gorącymi grzankami. Podawaj na ciepło.
dla 4 osób • : 20 minŹródło: Olivia