Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska pizza ze szpinakiem"
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13146
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 100
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13146
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 100
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Utrzyj z fetą oraz szczyptą pieprzu. Liście szpinaku przebierz, opłucz, osusz. Szparagi oczyść, pokrój na kawałki, obgotuj. Suszone pomidory osącz, przekrój na połówki.
Z ciasta uformuj cztery okrągłe spody do pizzy. Ułóż je na blasze do pieczenia. Każdy spód posmaruj przygotowaną masą serową. Rozłóż liście szpinaku, osączone szparagi, suszone pomidory oraz pokruszony kozi ser.
Pizze piecz 8-10 minut w temp. 220 st. Po tym czasie na każdym placku umieść po 2 surowe jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Dopiekaj jeszcze kilka minut. Podawaj z bazylikowym pesto.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety