Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska pizza ze szpinakiem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 326
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28846
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9021
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 326
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28846
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9021
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 757
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Utrzyj z fetą oraz szczyptą pieprzu. Liście szpinaku przebierz, opłucz, osusz. Szparagi oczyść, pokrój na kawałki, obgotuj. Suszone pomidory osącz, przekrój na połówki.
Z ciasta uformuj cztery okrągłe spody do pizzy. Ułóż je na blasze do pieczenia. Każdy spód posmaruj przygotowaną masą serową. Rozłóż liście szpinaku, osączone szparagi, suszone pomidory oraz pokruszony kozi ser.
Pizze piecz 8-10 minut w temp. 220 st. Po tym czasie na każdym placku umieść po 2 surowe jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Dopiekaj jeszcze kilka minut. Podawaj z bazylikowym pesto.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety