Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska pizza ze szpinakiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3991
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 368
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 947
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3991
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 368
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 947
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Utrzyj z fetą oraz szczyptą pieprzu. Liście szpinaku przebierz, opłucz, osusz. Szparagi oczyść, pokrój na kawałki, obgotuj. Suszone pomidory osącz, przekrój na połówki.
Z ciasta uformuj cztery okrągłe spody do pizzy. Ułóż je na blasze do pieczenia. Każdy spód posmaruj przygotowaną masą serową. Rozłóż liście szpinaku, osączone szparagi, suszone pomidory oraz pokruszony kozi ser.
Pizze piecz 8-10 minut w temp. 220 st. Po tym czasie na każdym placku umieść po 2 surowe jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Dopiekaj jeszcze kilka minut. Podawaj z bazylikowym pesto.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety