Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska pizza ze szpinakiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Utrzyj z fetą oraz szczyptą pieprzu. Liście szpinaku przebierz, opłucz, osusz. Szparagi oczyść, pokrój na kawałki, obgotuj. Suszone pomidory osącz, przekrój na połówki.
Z ciasta uformuj cztery okrągłe spody do pizzy. Ułóż je na blasze do pieczenia. Każdy spód posmaruj przygotowaną masą serową. Rozłóż liście szpinaku, osączone szparagi, suszone pomidory oraz pokruszony kozi ser.
Pizze piecz 8-10 minut w temp. 220 st. Po tym czasie na każdym placku umieść po 2 surowe jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Dopiekaj jeszcze kilka minut. Podawaj z bazylikowym pesto.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety